Tempura ant ryžių, tampa tendon (tempura-denbori sutrumpinimas)

Nors maistas Japonijoje buvo ir išlieka skaudžia tema, tuo pačiu, tai ir vienas šios šalies highligt’ų. Šiandien pietums turėjo būti kas kita, bet GPS pavedė, laiko nebuvo, tai per klaidą tiesiog įpuoliau į užeigėlę, kuri maisto repertuaru pasirodė panaši į ieškomą. Iš kart į akis krito, kad čia viskas per pus pigiau, bet rezultatas toks, kad vakare ten pat užsukau ir pavakarieniauti.

Tempura lengva pasidaryti namuose. Tai specialių miltų (būna pirkti supermarketuose) tešloje panardintos ir vėliau aliejaus baloje pačirškintos jūros gerybės bei daržovės. Čia jos patiekamos tiek greta udon/soba makaronų, tiek ant ryžių. Nors tiek makaroninė, tiek ryžių patiekimo versija mano gomuriui pasirodė verta dešimties balų, kitą syki imsiu su ryžiais – dėl ant viršaus užpilto tentsuyu padažo. Reiks pasidomėt ar jo yra Lietuvoje, bet iš pirmo žvilgsnio – labai vertingas meniu patiekalas, turint omeny į jį investuotiną laiką.