Pirmieji ženklai

Mano meilė Singapūro maistui jau seniai žinoma. Žmonijos pyktis oro uostų maisto kokybės/kainos santykiui – irgi. Tai šį kartą maža paslaptis, išlindusi beieškant skaniausių vietų šioje mažoje Azijos šalyje. Pasirodo, kad be, kaip oro uostams įprasta, restoranų, Changi oro uoste galioja tos pačios taisyklės, kaip ir visoje šalyje – ši institucija turi savo food court’ą, hawker stalls’us, ar kaip juos bepavadinsime – daugybę pardavėjų iš savo kioskelių siūlančių įvairaus maisto bei gėrimų.

Tik kažkaip šis dalykas net oficialiai platiname oro uosto gide nėra reklamuojamas. Tad, kitą kartą, jeigu turėsit daugiau laiko tarp persėdimų ar šiaip, jeigu išvyksite iš Singapūro darbo metu (± 8 ryto – 8 vakaro), galit pamėginti laimę. Šie food court’ai yra įsikūrę kiekviename iš trijų terminalų (spėjau pavalgyti tik viename, bet kiek žinau, trečiasis išsikiria tuo, kad truputį brangesnis, o pirmasis laikomas geriausiu (p.s. gal ir geriausias, bet šiuo metu ten bent 6 langeliai neveikia ir tik kabo anonsai, kad vasarį ar tiesiog 2014, čia atsidarys indiškas ar taivanietiškas restoranas). Food court’ai prieinami iš viešų plotų, t.y. dar neįsichekinus. Kažkaip nuorodų į tai, kas vadinasi “Staff Canteen”, pirmame (pagrindiniame) aukšte niekad nemačiau. Reikia šiek tiek pakilti aukštyn ir jau tada ieškoti kažko panašaus į tai, ką matote nuotraukoje viršuje. Iš ten jau liftu bus netoli.

Erdvė gan nemaža

Čia vieta, kurioje valgiau

Pasididine galit matyti, jog kainos publikai ir darbuotojams skiriasi. Kartais puse dolerio, kartais dviem-trim. Kainos didesnės nei įprastiniuose food court’uose, o ir nereikia tikėtis, kad čia bus pasislėpęs koks Singapūro kulinarinis genijus. Tuo pačiu – vargiai įsivaizduoju geresnį value for money derinį oro uoste. ‘skant skirtingai nuo Bangkoko Don Muang (Suvarnabhumi yra iš ko rinktis, bet ir kainos atitinkamai), Singapūro oro uostas šaliai gėdos nedaro.

Čia mano